Blogia
les cuineres de Binissalem

Coca de gató d’ametlla.

Coca de gató d’ametlla.

Aquest cap de setmana he tornat a fer coca de gató. És un gató com els de sempre, però amb farina per a què quedi versió coca. Si la feu fil per randa com està aquí descrita, us sortirà genial!! Per cert, dissabte vaig fer la mateixa, tot substituïnt l’ametlla per avellanes. La coca de gató d’avellanes és encara més bona que la d’ametlla. Provau-ho i digau-me coses. És una passada. 

Ingredients: Cent-cinquanta grams d’ametlla crua (o torrada, no passa res), pelada i capolada, cent-cinquanta grams de farina, un sobret de llevat en pols, cinc ous, canyella en pols, dos-cents cinquanta grams de sucre, sucre-pols, mantega (o saïm) i clovella de llimona (fora gens de la part blanca) Per preparar-ho: Pelem les ametlles escaldades, treient fàcilment amb els dits el bessó d’entre la pell. L’ametlla l’haurem escaldat abocant-hi aigua bullint al bol a on hi tenim els bessons. Acabada l’operació, capolarem l’ametlla. Reservarem en un bol apart. Posam els blancs d’ou a punt de neu, amb un xic de sucre i una espolsada de sal, deixant la mescla apart. Comencem a encalentir el forn a 180 ºC. Mentre, en un altre pot, posarem la farina, el llevat en pols, els vermells dels ous, el sucre, clovella de llimona ratllada i una espolsada de canyella; no massa. afegirem el bessó d’ametlla capolat, el merengue i remenarem baix-dalt fins a obtenir una massa que abocarem dins d’un motlle prèviament ensaïmat i espolsat de farina. Sempre amb el foc abaix, els primers deu minuts de forn han de ser a foc alegre, per abaixa-lo quinze o vint graus i mantenir-lo durant mitja horeta més, vigilant que no es cremi d’abaix. Quan li clavem una agulla o un escura-dents i aquest surt net, el gató canta òpera. En refredar, l’espolsam de sucre mòlt i a taula. A diferència del gató d’ametlla, aquesta és una coca i queda una mica alta (tampoc massa).

Na Bàrbara Frare, qui té ma de mestre amb els postres i els broda, me l’ensenyà a fer. És increïble per a mullar-la dins la xocolata desfeta el diumenge després de la torrada de Sant Antoni. 

0 comentarios